Zomer in de Ardeche

Waarom vliegt de zomer altijd voorbij? ….. eerst is er het verlangen naar de zon, de eerste voorjaarskleuren, de eerste keer buiten eten, de eerste keer zwemmen, de eerste keer…… en dan is het plots alweer half augustus en ben ik glad vergeten om weer eens iets te schrijven.

De temperaturen lagen wat hoger dan normaal in juli en begin augustus. Gelukkig zijn er prachtige zwemplekjes bij ons in de omgeving, die wij graag verklappen. Want een verfrissende duik in de rivier, met een boekje en een biertje geeft toch echt een vakantiegevoel.

Helaas waren er deze zomer meer branden in de Ardeche dan andere jaren. Gelukkig ver bij ons vandaan, maar toch. Het is triest om die verbrande heuvels en bergen te zien. Wij zijn later door zo’n gebied heen gereden, echt heel indrukwekkend.

In juni zijn de eerste zonnepanelen op dak gelegd! Een mijlpaal. Dit stond al lang bij ons op de verlanglijst. Ook hebben we naast het huis twee waterreservoirs geplaatst om het regenwater op te vangen. Én ons internet is zwaar verbeterd! Voorheen hadden we hier internet via de satelliet, maar nu maken we gebruik van een 4-G box. Over een half jaar komt er glasvezel, hoe geweldig is dat!

Wat ook super is om te vermelden: de onlangs gerenoveerde Spa, oftewel de Thermen in Vals les Bains is geopend! Het is echt prachtig geworden. Een aanrader om daar een dagje te relaxen! Tevens is er een verhuurpunt in Vals gekomen waar je e-bikes kunt huren. Het nieuwe oplaadpunt in het dorp voor de elektrische auto, daar wordt ook steeds meer gebruik van gemaakt door onze gasten.

Enfin, wij genieten nog steeds van een huis vol gasten en tot eind september zijn we volgeboekt, maar vanaf oktober is er weer beschikbaarheid in de gites. Wil jij er nog even tussenuit in oktober om te genieten van de prachtige herfstkleuren en de najaarszon? Want ook dan zijn de temperaturen hier nog steeds heel aangenaam. Stuur gerust een mailtje, bel of app. Je bent van harte welkom in ons paradijsje!

augustus 21, 2022
Anneke
nieuws