De zomer staat voor de deur!

Het voorjaar was dit jaar extreem vroeg, net als de lammetjes van de buurman. Want voorjaar! Quel bonheur! Wakker worden met het gekwetter van de vogels en het geblaat van de schaapjes, dat is toch elke ochtend weer een geschenk.

Maar voordat deze zoete voorjaarstijd aanbrak, hebben we onze tijd goed benut om weer een paar grote klussen aan te pakken. Zo zijn de pilaren onder het balkon opnieuw in de cement gezet en is de trap aan de linkerkant van het huis gerestaureerd met natuursteen.
Ook wilden wij de badkamer in gite la Volane moderniseren, maar zoals dat gaat hier in France, kwam de aannemer niet opdagen. Alors, dit project is dus naar november verschoven. Een ander groot project gaat dit jaar wel echt van start: zonnepanelen op het dak van ons huis. Dit staat voor begin juni op de agenda.

Zo zijn we alsmaar bezig om dit lieve, mooie huis goed te onderhouden en te koesteren. We realiseren ons maar al te goed dat in vrijheid wonen op zo’n bijzondere plek, alles behalve vanzelfsprekend is. De eenvoud van het leven hier, de vriendelijkheid van de mensen om ons heen en de schitterende natuur rondom ons huis, maakt ons nederig. En……de grote kers op de taart zijn de lieve reacties van onze gasten en de gezelligheid die ze over ons uitstrooien.

Lieve mensen, vanuit France wensen wij iedereen een mooie zomer toe. Hier gaan de temperaturen aardig omhoog volgende week dus dat wordt een eerste duik in de rivier en een plat du jour op het terras. F O R M I D A B L E !

Ps: 14-21 mei mei hebben wij wegens 2 annuleringen nog plek in gite Bruen en gite l’ Hirondelle
Wil jij er nog even tussenuit in mei, stuur dan een mailtje naar: info@ardeche-frankrijk.nl

Bisous,

Dominique & Anneke

 

mei 6, 2022
Anneke
nieuws