Zomer enzo

Het is hoogseizoen en de temperaturen schieten omhoog. Toch is alles nog steeds super groen hier, dankzij het vrij natte voorjaar. Er staat nog voldoende water in de rivieren, zodat kanoën op de rivier de Ardeche nog steeds mogelijk is.

Regelmatig gaan wij nu een poosje naar de rivier met een boekje en een koude biertje. Zo ontspannend om het geluid van de rivier te horen en af en toe een frisse duik te nemen. Daarna een lekker ijsje op het terras bij Beatrix of een zomerse salade. Wij hebben een overzicht gemaakt van de fijnste zwemplekjes in de omgeving en onze gasten maken daar graag gebruik van!

Elke week is er nu wel ergens in een klein dorpje een brocante markt of een vide-grenier. Voor velen een sport om een leuk Frans souvenirtje te scoren voor thuis. Op dorp bij ons in Vals les Bains is er elke donderdagavond een toeristenmarkt in juli en augustus.

Het fijne van onze plek (dat vinden ook zelfs de Fransen) is dat er in onze omgeving niet veel toeristen zijn. Er is wel meer leven in de dorpjes en op de terrasjes, maar niet zo druk als in de omgeving van de Pont d’ Arc, want daar moet je in het hoogseizoen niet zijn.

Om alvast verzekerd te zijn van een plekje in één van onze gites volgend jaar, komen er al aardig wat reserveringen binnen voor 2024. De meeste Nederlanders boeken al ruim een jaar vooruit, terwijl de Fransen kort tevoren boeken. Ook ontvangen wij steeds meer mensen uit België, Duitsland en Zwitserland. Alle leeftijden weten ons zo zoetjes aan wel te vinden en juist die melange van al die verschillende mensen, blijft het verhuren van gites na al die jaren nog steeds leuk en uitdagend!

Geniet van je zomer!

augustus 20, 2023
Anneke
nieuws