Frankrijk vakantieland

Mei is één van onze favoriete maanden. De bergen en heuvels zijn weer knalgroen, de vogeltjes kwetteren als nooit tevoren en de lammetjes van de buurman lopen beneden in vallei – P U U R  G E L U K –

Deze maand is ook favoriet bij veel van onze gasten; voordat ze huiswaarts keren, boeken velen direct weer voor het volgende jaar. Voor ons is het ook een mooie periode omdat het klus-seizoen weer voorbij is en we zelf ook kunnen genieten van ons Franse leven – J O I E  D E  V I V R E –

Nog wat klus nieuws, want elke jaar blijven we restaureren en investeren in ons huis. Dat kan ook niet anders met een huis dat gebouwd is in 1642. De badkamer in gite la Volane is na een verbouwing van vier maanden eindelijk klaar. Het ligbad is eruit gehaald en daar is een ruime inloopdouche voor in de plaats gekomen. Wij zijn super trots op het resultaat. In de wintermaanden hebben we ook voor het eerst geklust in ons eigen huis. De oude stenen in de muren zijn we volledig aan het afvoegen met nieuw cement, echt monnikenwerk…..maar het wordt prachtig. 

Dit voorjaar gaan we samen weer ’s op stap om nieuwe plekjes te ontdekken en om nieuwe restaurantjes uit te proberen. We hebben echt al een hele mooie lijst met leuke bistro’s en restaurants in de omgeving, dus heb je geen zin in te koken tijdens je vakantie dan kun je elke dag wel ergens leuk gaan lunchen of dineren.

Wist je dat er veel sportieve mogelijkheden zijn om te doen in de omgeving? Een van de favorieten is natuurlijk kano varen op de rivier de Ardeche. Maar heb jij weleens paard gereden door de wijn- en olijfgaarden? Wij maakten een paar weken geleden een rit van twee uur te paard in de omgeving en door het kleine dorpje Vinezac. Echt een geweldige ervaring (zie het filmpje op ons intagram account: @giteslesveinards).

Wil je weten wat hier allemaal nog meer te beleven is? Kom gezellig een poosje bij ons logeren in één van onze mooie gites. Wij wijzen je graag de weg!

A bientôt,
Dominique & Anneke

mei 31, 2023
Anneke
nieuws