Er is zoveel moois te ontdekken en te beleven in de Zuid-Ardeche. Hieronder hebben wij een kleine selectie gemaakt van bijzondere plekjes. In alle gites ligt een uitgebreide informatiemap met wandelroutes, zwemplekjes, mooie dorpjes, activiteiten, en nog veel meer. Wij denken ook graag met onze gasten mee!

villages de caractère

In de Ardeche zijn wel 20 dorpjes met het keurmerk ‘ village de caractère’. Stuk voor stuk zijn het pittoreske, fotogenieke dorpjes waar je rustig doorheen kunt struinen. Je waant je dan echt in een heel andere tijd. Meestal is er ook een bistro of een kerkje te vinden. Dit is Antraigues sur Volane, het geboortedorp van de Franse chanteur Jean Ferrat. 

balazuc

Dit schilderachtige dorpje lijkt wel tegen de steile rotswand boven de Ardeche vastgeplakt.  Er zijn talrijke middeleeuwse huizen versierd met prachtige bloemen, kleine steegjes, trappen en stenen bogen. Bij het kiezelstrand kun je fijn zwemmen en er je kunt daar een kano huren. Ook is het leuk om de ecologische commune Le Veil-Audon te bezoeken. 

Musée de la lavande

Ontdek het geheim hoe van de lavendelbloemen essentiële olie wordt getrokken. Je kunt in het museum een rondleiding doen en er is een botanische tuin met veel lavendelsoorten. In de winkel koop je fijne lavendelproducten, zoals jam, zeepjes, olie en cosmetica producten. Een mooie ervaring om door de lavendelvelden heen te wandelen!

gerbier-de-jonc

Hoogte 1553 m. Tijdens een vulkanische uitbarsting stolde de lava ter plekke zo snel dat een rotsberg ontstond. Een begrip in Frankrijk omdat hier de Loire ontspringt. Dit is de langste rivier van Frankrijk met 1012 km. Klim naar de top en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht tot aan de Alphen, de Cévennes, het Rhônedal en de Mézenc.

Pont du Diable/Thueyts

Le Pont du Diable is een indrukwekkende Romaanse boogbrug over de rivier. Volgens de legende is die gebouwd door de duivel. Er is een mooie wandelroute en je kunt er heerlijk zwemmen in het heldere water van de Ardèche of zonnen op de kleine strandjes. Een paradijs op aarde! Voor kinderen een avontuur om van de rotsen te springen of zelfs van de brug. 

Col de la croix de bauzon

Deze berg is een uitdaging voor wielrenners! 1308 m. hoog en maakt deel uit van het Centraal Massief. De beklimming vanuit Jaujac is 19.1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.8% een hoogteverschil van 906 meter. Ook met de auto is het een prachtige tocht en op de top kun je s’ winters skiën. Er zijn mooie wandelroutes op de col. 

De thermen in vals les bains & spa

Een aanrader om te bezoeken! Prachtig gerenoveerd in 2021. Voor een dagje welness, spa- en hammam of thermische kuurbaden en spa-behandelingen. Wij zijn een ideale locatie om te verblijven tijdens thermische kuren, want Vals les Bains is slechts 6 km rijden vanaf ons huis én je kunt voor langere tijd bij ons logeren. 

caverne du pont d’ arc

Dit is een replica van de originele Grotte de Chauvet. Nagebouwd op een schaal van 1:1. Overrompelend mooi uitgevoerd! Prachtige fresco’s en rotstekeningen zijn met ongelooflijke precisie gereconstrueerd. Een magische reis naar de oorsprong van de mens. Interessant voor jong en oud. 

Gorges de l’ ardeche

Één van de grootste kloven van Zuid-Frankrijk, naast de Gorges du Tarn en de Gorges du Verdon. De rivier de Ardeche slingert zo’n 32 km langs hoge kalkrotsen door een woeste natuur. Vanaf Vallon Pont d’ Arc tot Saint-Martin-d’ Ardeche. Op 2 manieren te bewonderen: per kano of kajak of je neemt de weg met de vele uitzichtpunten. Prachtig!